life unexpected

Gah, fullproppad vecka. Varenda liten sekund är planerad, usch så ospontant. Inget rum för äventyr här inte (eller?) Måndag: träna, gå ner på stan, kirra grejer på biblioteket, ladda på busskort, hem, städa, laga mat, underhålla Lotten, äta middag med Charlotte, underhålla Charlotte, sova på golvet eftersom Charlotte sov i sängen. Tisdag: vakna alldeles för tidigt, ha en katastrofal morgon på jobbet, räkna ner minuterna tills Julia skulle komma, Gå från jobbet, ragga flyttkartonger, handla mat, ragga flyttkartonger igen, åka hem, packa träningsväskan, glömma skorna, träna ett ganska så ovärt pass, vara busig och smita in på ett afropass, åka hem, städa, laga mat, äta supermys middag med Naiara, diska, fundera på om jag kanske borde börja packa lite, stanna uppe alldeles för länge. Onsdag: vakna alldeles för tidigt, ha en förhoppningsvis lite bättre morgon, räkna ner minutrarna tills Julia kommer, gå från jobbet, åka till Stockholm, hämta pluttsystrar i skolan, underhålla pluttsystrar, träffa resten av la familia, äta en troligtvis underbart god middag, somna mätt som en plätt i en underbart bekväm säng. Torsdag: åka direkt från Stockholm till jobbet, jobba hela dagen, direkt till Floggan för en sista sväng på Alan's med the gang åh!, promenera hem, sova, Fredag: jobba hela dagen, åka till mamma, fira henne, sova kvar där. Lördag: åka direkt till jobbet, jobba till sex, förhoppningsvis göra något spännande trots att jag verkligen inte borde, komma hem sent, sova. Söndag: Flytta.

Jag var bara tvungen att skriva ner allt för att se om det verkligen är så illa som jag tror. Det är det. Och det skulle kanske inte vara så illa om det hade varit en helt vanlig vecka. Men det är det ju icke, det är flyttvecka indeed, vilket betyder att jag någon gång måste klämma in att PACKA. Om jag känner mig själv rätt kommer jag att sitta uppe hela natten på lördag och panikpacka och vara skitsur och grining hela söndagen när mamma+Sven kommer och ska hjälpa till.

Jag hade i alla fall en ganska så killer helg. Speciellt fredagen, åh! Helt underbart. Jag vill bara gå på brasilianska fester under resten av mitt liv. Lördagen blev lite spontan, söndagen blev mycket spontan efter en mysig fika med allesammans!

let's use only what we need

Torsdag = komma hem slutkörd i huvudet efter lite Hugo's på ungdomens hus. Det är så intressant!! Jag blir så fascinerad av att höra alla diskutera världen på en helt annan nivå än vad man läser i tidningar, ser på tv, lär sig om i skolan. Jag känner mig så upplyst. Filmen vi såg idag var också superintressant, och väldigt pedagogisk så att till och med jag förstod, om pengar, miljö och energi och hur allt är knutet till varandra. Åh om de ändå visade den filmen i alla skolor.

Imorgon vankas det lite party, men det ska nog inte riktigt bli lika party som förra helgen tror jag nog. Eller nej, var det två veckor sen? Ja det var det, ojojtokigt vad tiden går fort. Kul hoppas jag att det blir i alla fall!

that trail that always leads me to you

De dagarna jag är helt inställd på att vara aktiv och duktig och städa och tvätta och diska och ordna upp mitt liv brukar oftast sluta med att jag ligger i min kuddhörna hela dagen. De dagarna jag är helt inställd på att få ligga i min kuddhörna hela dagen brukar oftast sluta med att jag blir rastlös och måste sysselsätta mig med något betydligt mer stimulerande. Den här dagen blev som det sistnämnda, och istället för en dag i kuddhörnan blev det en promenix till IKEA med Lottispott. Mysigt! Speciellt köttbullarna mums. Usch jag såg en sån hemsk film idag, barnen som inte fanns. Fy. Bra, men usch. Måste smälta den lite med In the land of women nu, ganska så mycket mysigare.

I wanted to go out and waste my time in the sunshine

Ojoj, mer äventyr. Skulle helt klart inte få någon employee of the monthutmärkelse om chefen hade haft någon aning om hur allt stod till idag. Men en upplevelse rikare blev jag, eller kanske ännu fler. Det skulle kunna bli så att det här året fortsätter så här och det skulle göra mig glad. Det finns många fina människor här i världen och det är alltid kul när någon ny dyker upp från något hörn. Jag hade i alla fall en fruktansvärt bra kväll igår, och en supermys kväll idag. Nu väntar några få men välbehövda sömntimmar. Jag längtar väldigt mycket till sisådär klockan halv sex i morgon kväll.

Your body but not your soul

Jag önskar att jag hade skrivit i den här bloggen oftare. Bara för att få minnas allt. Alla små fina saker. Det blir för mycket att komma ihåg utan lite hjälp. För ganska exakt ett år sedan skrev jag så här i min lilla blogg: Det här året ser ut att bli ofattbart bra i teorin, sen får man se hur det går. Det blev ofattbart bra i praktiken också.

Jag har fått vara med om så mycket olika saker, så mycket nya grejer som bara hade kunnat hända det här året. Så många nya fina människor, så många fina upplevelser, så många fina insikter. 2009 kommer alltid vara något särskilt.

Året fick ett helt perfekt avslut också. Alla L:en plus en Magnus fick äntligen åka på skidsemester. Och så kul vi hade det. Skidåkning, nyårsfirande, sällskapsspel, musik, massa god mat, finafina vänner. Bäst.

Ojoj, men de första dagarna av 2010 blev lite väl fyllda med äventyr kanske. Knuffa bil, akuten, döda möss, slöa knivar, Anton, villovägar, bakisskidåkning, kyla, kyla, kyla. Verkar bli ett spännande år.

Idag hade jag i alla fall inte en så äventyrlig dag, förutom den lilla promenaden till Ica Väst har jag varit inne precis hela dagen och tittat på massa fina saker. Kaspar i Nudådalen finns på Svt Play! Underbart. Sen betade jag av två filmer från min att se-lista också, några som stått på den ett bra tag; En kärlekshistoria och Spirited Away. Finafina filmer. Sovdags nu, för nu börjar jobbveckan på riktigt.

RSS 2.0