You get up, you get down and you try again

Kylig dag idag, men det är uppfriskande och huden känns len så det är ju faktiskt helt ok. Jag och Oskar började dagen med att sukta efter (jag) respektive köpaköpaköpa (Oskar) kläder på Weekday och husprylar på Indiska. Det blev lite panik när vi skulle åka hem eftersom Oskar skulle med ett tåg och tunnelbanan var paj men det löste sig och jag for till Grönan för att se The Hives. Jag har aldrig riktigt fastnat för dem, de har vissa bra låtar men inte mer än så och de lyckades inte motbevisa mig heller. Grönans scen är verkligen inte bra, den är alldeles för högt upp och långt bort och publiken var lite lam. Trots att vi stod längst fram var det inget tryck eller drag alls. De hade ju förstås rätt bra energi och de har ju en del skojiga saker för sig. Jag kan verkligen tänka mig att de brukar vara väldigt mycket bättre men för mig var de ingen höjdare. Jag fick mitt första plektrum någonsin dock (Y). Två-och-två-vakten från Mando var snäll och plockade upp det från marken och gav det till mig. Efter konserten var det ett megastort fyrverkeri, sjukt fint! Bra avslutning på kvällen som lätt var värd de 70 kronor det kostade, men inte så mycket mer än så.

bye bye, car keys. hello, sparkles and flies

Popaganda var fantastiskt roligt. Shout Out Louds var klart bäst och Teddybears STHLM var klart roligast. Helt perfekt drag, alla var glada och dansade men det var inget tryck. Kulkulkul.

whatever I said I didn't take it back

iiiiiiiiiiiiiihiiiii! Markus Krunegård spelar i Musikens hus på kulturnatten, gratis!

Travelling with mountain lions

När jag spelar upp ett scenario i huvudet vill jag gärna agera ut det med gester. Det fungerar okej när man är ensam hemma och ingen ser (så länge jag inte är för nära fönstret och det är ljusare inne än ute) men händer det ute i det offentliga är det inte fullt lika roligt.

Det vore roligt om ens fantasi när man är vaken är lika vild som den är när man sover. I natt bjöd Noel Gallagher hela min familj på saft och bullar i sin slottsträdgård men krävde att jag skulle åka och hämta hans stol som han hade ställt mitt på Stora Torget i Uppsala. Han såg inte ut som sig själv och hette Jan men var väldigt snäll.

Reign of Love

Nej, det där inlägget blev för neggigt. Det finns ju faktiskt en massa bra saker också. I morgon ska jag se Shout Out Louds (!), Oskar kommer hit om ganska precis fyra timmar, min stickning jag håller på med nu tycker jag blir ganska fin och skolan är faktiskt ganska rolig nu när man är störst och bäst och vackrast. Dessutom ska jag ju faktiskt se Coldplay och Albert Hammond Jr. om inte alltför länge. Det blir något det.

Last night, she said baby don't feel so bad

Albert Hammond Jr. ska vara förband (förartist?) till Coldplay. De två är mina två absoluta favoriter just nu, tillsammans med Albert Hammond den äldre. Vilken jädra två-flugor-i-en-smäll smäll! Det borde bli fruktansvärt bra.

Den här dagen blev lite otursförföljd ända från starten känner jag. Det första jag gjorde var att försova mig vilket gjorde att jag inte hann med hälften av alla saker jag hade tänkt göra och blev surmulen direkt. Tågresan gick fint men bussresan gick sämre. Busschauffören verkade inte vara den brightaste stjärnan på himlen och körde helt fel väg. I en korsning hördes plötsligt ett boom-kadong-kadong-bang-boom och människorna utanför bussen fick förskräckta uttryck i deras ansikten. Chauffören fortsatte en liten bit men stannade efter en liten bit. Alla var tvungna att gå av och traska den sista biten till skolan som blev ganska lång eftersom han hade kört så fel. När vi kom ut ur bussen såg vi att chauffören hade mejat ner ett trafikljus till marken så att det var helt förstört. Bra jobbat. Nu har jag glömt bort allt annat som hände men det var tågförseningar, pengaproblem och missbedömningar. Det hela avslutades med att jag fick veta att Florence Valentin kommer att spela på lördag istället för imorgon på popaganda vilket gör att jag inte kommer att kunna se dem vilket suger.

Jag hade rörlig bild idag på eftermiddagen och vi ska göra en surrealistik kortfilm. En riktigt rolig uppgift om man är pigg och alert och frisk i skallen men inte fullt lika rolig om man har fullständig idétorka och håller på att somna över datorn.

Lets stop talking, lets get to it

Sovmorgon! Tut-tut! Jag vaknade ändå vid nio i morse av mig själv för jag slocknade ganska direkt efter att ha sett en prinsessas dagbok på tv.  Det är i alla fall väldigt skönt att ha lite extra tid så här på morgonen, man kan titta på The Secret Life of the American Teenager till exempel. Det hemskaste programmet någonsin men ändå sjukt beroendeframkallande, ungefär som 7th Heaven. Det råkar vara samma person som har gjort båda dem dessutom.

Igår åt jag en kanelbullsgodis. Det var en märklig upplevelse. Den smakade som en lite ogräddad kanelbulle som blivit körd i mikron.

I'm not gonna change your mind

Igår hade jag lite havlextrem ångest över att börja skolan, på bussen i morse också, men nu känns det faktiskt rätt så lugnt. Det är på gränsen till för många buffertdagar och studiedagar och lov och mentorsdagar så det känns som att vi kommer att gå i skolan i ungefär tre veckor totalt eller så. Ganska bra kan man tycka att det är och det tycker jag. Vi har i princip bara valbara kurser så om någon kurs är en riktig pain får man skylla sig själv att man har valt den, och ingen tycker ju om att skylla på sig själv så då står man ut istället och låtsas att det är kul så jag förväntar mig att kurserna kommer att kännas enklare också. Vi hade fått en hel del nya lärare som verkar riktigt sköna och vissa andra som inte varit fullt lika sköna har försvunnit så det känns finfint. Dessutom får man tänka på att om det här året ändå skulle suga så kommer det går hur fort som helst så man kommer inte ens märka att det har varit.

Första skoldagen betyder laptop tillbaka, kors i taket vad jag saknat den, dock fick jag inte det trådlösa nätverket att fungera så jag sitter ändå här vid min sköldpaddströga stationära.

And brought it back to me

Igår var verkligen den bästa kvällen på sjukt länge. Det var L:sen igen, precis som back in the days. Vi kickade igång med lite bowling. Jag var överlägset bäst om man låtsas att den som har lägst poäng vinner. Vi for sedan vidare till Lisa och bara hade det precis så man vill ha det. Jag utelämnar alla detaljer, men vår kväll innehöll en party-sombrero åt Lotten som far till sombrerornas land på lördag och är borta ett år, underliga aktiviteter i trädgården och Absolute Highway Classics.

Mina kompisar är BÄST.

Idag har jag stickat så att händerna värker och efter ganska många missöden tror jag nog att det börjar likna något.

You cut me down a tree



Tack tack tack för den här låten.

I'm a train, I'm a train, I'm a chikötrain

A is for age: 17
B is for booze of choice: Kanske cider kanske. Fast Dansk Citronvand är bättre.
C is for career: Än så länge har jag bara nått cafébiträdestadiet men siktar på att bli något lite mer spännande. Kanske filmklippare eller scripta eller webdesigner.
D is for your dad's name: Jan
E is for essential items to bring to a party: Oömma kläder och ett glatt humör!
F is for favourite song at the moment: I'm a train - Albert Hammond
G is for favourite game: Scoop
H is for home town: Uppsala/Stockholm
I is for instruments you play: Piano och så litelite gitarr och munspel.
J is for jam or jelly you like: Jag har aldrig funderat på det faktiskt. Blåbärssylt kanske. På pannkakor tillsammans med glass. Gott.
K is for kids: Några såna skulle väl inte vara fel att ha någon gång.
L is for living arrangements: I ett rött hus vid en åker / i en lägenhet i ett rosa långkorvshus i Hjortis.
M is for mother's name: Elisabeth.
N is for name of your crush: He he he.
O is for overnight hospital stays: Null.
P is for phobias: Är mer smårädd för saker.
Q is for quotes you like: "I'm a train, I'm a chikötrain I'm a train I'm a train I'm a chikötrain yeah."  - Albert Hammond
R is for relationship that lasted the longest: Inte så värst länge nej.
S is for sartorial style: Det är svårt. Lite sådär hipp som happ, en dag är jag lite blommig, en annan lite svart och en annan är jag lite tufsig.
T is for time you wake up: Skoldagar galer tuppen 06.20, annars kan det vara klockan elva, klockan tolv, klockan åtta eller fem i tio.
U is for underwear: Har jag varje dag.
V is for vegetables you love: Avocadooo, oliver (grönsak?), såna där små mörkbrungröna tomater,.
W is for weekend plans: Inte så värst mycket, jag förflyttade mig från Stockholm till Knivsta idag och i morgon är väl den enda planen att säga hej svejs till Oskar.
X is for x-rays you'vel had: En.
Y is for yummy food you make: Jag har inte hunnit utveckla någon mumsig specialitet än. 
Z is for zodiac sign: Fesk.

Tog den från Linda, vr uttråkad och behövde något att göra medan jag väntade på att sida A av Albert Hammonds platta skulle ta slut. Tack och godnatt.

I'm going up the country

Into the Wild, vilken film.

I'm gonna get free, I'm gonna get free

Igår hängde jag lite med Lotten för första gången på alldeles för länge. Vi fikade och sen satt vi på en lång betongplattform och lutade oss mot en vägg. Nu ska jag alldeles strax åka ner på stan och köpa en Mandotröja av en tjej och sen ska jag till Söder och träffa Felicia som det också var alldeles för länge sedan jag träffade. Alldeles alldeles för länge, det har nog gått typ ett år. Shit.

Nu börjar det hända grejer. Den här hösten kommer nog faktiskt bli ganska bra. Hoppashoppashoppas popaganda och Sugarplum och sen Coldplay, The Last Shadow Puppets och Håkan. Mm.

Kom så får du hårt godis

Min högsta dröm just nu involverar en el-orgel. Inte en sån man har i kyrkan allså, snarare en sån Mats har. Jag hittade den perfekta igår i min nya favoritaffär, Magasin 13. Herregud vilken skönhet men den var den enda saken i affären som inte hade någon prislapp så den är nog iiiinte så billig. Magasin 13 är en second hand-affär med grejer från 50-, 60- och 70-talet med störst vikt på gammal teknik så alltså massa gamla uuuuursnygga radioapparater, lp-spelare, kameror och telefoner. De hade en Kobra-telefon. Som kostade 1100:-. 1100 kronor för en TELEFON. Men OJ vad jag måste ha en sån. De hade också en riktigt hederlig resväska som jag också bara måste ha. Den var kantig och hård och mörkbrun och hade utslitna klistermärken på sig, som på film. Jag köpte bara två lp-skivor dock, Hep Stars och Albert Hammond. I en annan grym affär som jag hittade sålde de jääättefina tavlor och affischer. De hade Andy Warhol-grejer och sjukt snygga affischer på Beatles, Stones och Hendrix. Jag hittade också en riktigt bra skivaffär. De sålde både lp och cd, mest begagnat men som ändå var hyfsat nya och så hade de den bästa lp-samlingen hittills. De hade allt jag vill ha. Under Rare 60's fanns Revolver med Beatles. Haaaaaaaaaaassasasasa! Den kostade bara 500 hrm. Men jag förstår varför, den har kanske det snyggaste omslaget någonsin. Ser ut så här:



Så tre nya favoritaffärer blev det men jag höll i pengarna hårt och köpte bara de där två lp-skivorna. En annan gång dock.

Markus Krunegård sitter just nu och jobbar i rummet bredvid Oskar. Jag är lite avundsjuk.

Update: Nu har han fått höra fyra låtar från Oasis nya skiva som inte kommer förrän i oktober och så ska han få gå på deras releasefest DÄR OASIS OCKSÅ KOMMER ATT VARA. Nu är jag ganska mycket avundsjuk, perfektaste jobbet någonsin much?

Everything that I've done seems so wrong

Jag är back in Stockholm igen och jag har haft det jäääättebra. Skåne är verkligen hemma. Vi gjorde inte något särskilt, vi var på stranden några dagar, gick runt lite i Ystad och åkte på små utflykter men det är precis så det ska vara, oplanerat och lugnt. Jag har kommit på att min favoritsak i hela världen är att bada i havet. En dag när det var lite sämre väder gick jag och Anna-Karin en strandpromenad med start i Ystad och slut i Kåseberga. Det är 2 mil. Det kändes inte så långt dock, det var bara helt wonderful. Vi gick barfota i kanske en och en halv mil. På vägen såg vi en kille som åkte kiteboard, jag har aldrig sett någon göra det i verkligheten och det var så sjukt grymt. När vinden tog tag i seglet for han iväg som en blixt och om han träffade en bra våg flög han flera meter upp i luften. På ett annat ställe kom det helt plötsligt en ko vandrandes ner från en kulle som gick ner till vattnet och ställde sig och drack. Det såg lite kul ut.

Jag kollade på två helt underbara filmer också, Ystads Stadsbibliotek har ett grymt filmutbud. Babel och Dagbok från en motorcykel. Babel var nog kanske den bästa film jag någonsin sett, galet fängslande och så smart gjord. Dagbok från en motorcykel var också helt fantastisk, så himla fina miljöer och grymt intressant.

Det är jätteskönt att vara tillbaka i stan igen dock och nu ska jag ut och promenera på Söder.

Det fulaste ordet jag vet är inte längre plös. Det är dongel.

I want to go to the seaside

Nu åker jag ut på vischan i Skåne där det inte finns något Internet, så see you in en vecka. Väskan jag har med mig hittade jag i ladan, det är en sån där Adidasväska i blått läder, ganska schysst sådär. Jag grävde lite i ytterfacket och hittade en påse full med pengar! Tut-tut tänkte jag och stack girigt ned handen, men det visade sig att det mesta av de inte går att använda eftersom de har "utgått ur sortimentet". Det var tio-öringar, gamla 50-öringar, gamla 5-kronor och tiokronorssedlar. De gamla femmorna går ju fortfarande att använda och så fanns det lite enkronor också så lite extra klirr i kassan blev det i alla fall.

HEJDÅ

I'm shattered

Det enklaste sättet att få reda på vad man verkligen vill är att se någon annan göra något på ett sätt man inte själv skulle vilja göra det på. Idag insåg jag att när jag gifter mig folk ska få ha på sig precis vad de vill, svart, vitt, kycklingdräkt you name it, att inga bonniga outside-västeråsare ska få komma, att jag inte vill ha en lång vid och pluffig vit ärmlös klänning med pärlbroderier och att vi inte ska gå ut till Still the One med Shania Twain.

Take a walk down the east coast

Igår tog jag mig för första gången på ganska länge in till stan för att fixa lite smått och gott. Man blir liksom lite fast här när man inte har någon egentlig antledning att åka någon stans. I alla fall så skulle jag köpa lite hårfärg och lite sånt, och så hade jag tänkt ta en sväng till mina gamla kvarter på jakt efter lite lp-skivor till min nya spelare, närmare bestämt till Hjalmar Brantingsgatan i Uppsala. Där finns en sjukt bra affär som heter Hjalmar B:s Skivbörs. Den ligger nedsänkt under marken, är liten och nedgången men man kan hitta allt man vill ha, speciellt om man frågar han som äger stället, bakom kassan har han sina gömmor och där finns det över 1000 skivor. Dessutom har han betygsatt alla utifrån kvaliteten på ljudet och utseendet, VG-, VG, VG+, VG+++, M- och M. Ambitiöst. Därifrån fick jag med mig fyra fullängdare, Bob Dylans Under the Red Sky, The Rolling Stones II och It's only Rock'n'Roll med Stones och Help av Beatles, samt en singel, Instant Karma med Lennon. Från en affär som ligger ett kvarter ifrån den där de också har en del skivor blev det sex stycken till, bland annat av Mick Jagger, Simon and Garfunkel, Small Faces och Chuck Berry.

Igår kväll insåg jag i panik att mina skor jag ska ha på bröllopet i morgon behövde klackas om så i morse for jag som en pil till stan igen och ordnade det och for tillbaka hem igen som en pil.

Förresten så ska han som gjorde Control göra en film om John Lennon som ung. Jag kommer att ha alldeles för höga förväntningar på den och jag kommer säkert inte att tycka om den så mycket som den förtjänar.

Alltså, titta på det här. Jag får andan i halsen. Det är så fint och det är så självklart. Det är dem. Jag vill sätta på mig en lång fladdrande blommig klänning och snurra runt där på ängen med en sjal fladdrandes i händerna och känna grässtråna kittla mot benen.



Jag drömde en perfekt dröm i natt. I drömmen var allting precis som jag vill ha det, men redan i drömmen visste jag att det var för bra för att vara sant för jag insåg att det var en dröm medan jag fortfarande sov.

RSS 2.0