Dalarna

God dagen före dopparedagen allihop! Nu börjar jag äntligen få lite julstämning när alla julklappar är köpta, granen håller på att kläs och det kommer en pust av köttbullsos från köket. Idag får det bli lite filmtittning, som alltid vid jul, och så lite paketinslagning och lite annat mysigt.

Jag längtar tillbaka till den 12 december, den bästa dagen i mitt liv, helt galet mycket. Just nu lyssnar jag på inspelningen av programmet och jag ryser varje sekund. Ingenting i hela världen kommer kunna toppa den glädje jag kände när jag var där och såg det bästa bandet i hela världen, och även om alla deras spelningar är helt galet bra kommer ingen kunna slå den. Men den 6:e mars smäller det igen, då Mando ska spela på Cirkus i Stockholm, och det ska bli hur skoj som helst, för även om det inte blir lika bra som P3 Live Session kommer det ju ändå bli hur bra som helst liksom.

I morgon blir det först lite julbrunch med pappsen och de andra, och sen åker vi vidare till mamsen för lite lunch och paketöppning där, det blir säkert mys.

Jag har lärt mig spela introt till Sheepdog på gitarr idag, det ni!

Listan bir idag över de bästa filmerna att se vid jul:

5. Grinchen, egentligen tycker jag inte att den är sådär super, men det är ju trots allt en riktig julfilm.
4. Prinsen av Egypten, den går alltid på tv runt jul, och jag ser den varje gång.
3. Kan du vissla Johanna? Det är rätt konstigt egentligen att de visar den varje jul, för den utspelar sig inte på julen och den är u jättesorglig, men den är ju så himla bra så det gör inget.
2. En julsaga, ett måste vid varje jul, lite muppar och sådär, helt perfekt!
1. Love Actually, den mysigaste julfilmen som finns.

India Love

Efter en not so produktiv dag i skolan har jag i alla fall äntligen juuuuuuuuuuuuuuuullov!!
Jag har aldrig någonsin behövt ett lov så mycket som nu. Nu ska jag bara slappa i några dagar innan jag ska sätta igång med allt jobbigt som har med julen att göra, köpa julklappar (ja, jag är sent ute), städa, göra julgodis, julpynta och så vidare. Satte mig och ritade idag igen när jag kom hem, och jag blev färdig med en till bild, det är grymt skoj! Den här gången fick det bli en på Ian Watkins, men den är så olik honom man kan komma. Den ser ut som en 5-årig version av honom. Men det gör inget för det är så skoj att rita.

På kvällen kollade jag på Fame, jag hade inte sett den och den var helt okej, även om den inte var en Me and You and Everyone We Know direkt.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova till typ 5 i morgon eftermiddag.

Pallar inte riktigt att göra en lista, så det får bli över de bästa filmerna för att göra det lite enkelt

5. Garden State
4. Rain Man
3. 2dagar i Paris
2. Elephant
1. Me and You and Everyone We Know

Song For Aberdeen

Eftersom jag inte haft en enda ledig stund på flera veckor på grund av skolan, jobbet och massa andra grejer som har hänt hela tiden hade jag verkligen sett fram emot den här söndagen då jag äntligen skulle få sätta på mig mjukisbyxor, låta håret vara skitigt och sitta inne och mysa med en film hela dagen. Men nej, mamma hade fått för sig att vi skulle möblera om i vårt "bibliotek", vardagsrummet alltså, och det innebar att flytta på alla våra böcker. De som har vart hemma hos mig vet att vi har många böcker. Hälften av böckerna skulle flyttas till nedervåningen och andra hälften skulle bara flyttas till andra bokhyllor. Vi började halv två, ovh fem timmar senare var vi färdiga. Det var den dagen det. Men skit samma, det är ju juuuuuuuullov! Jag måste i och för sig till skolan och göra en uppgift i morgon, men det går nog snabbt får jag hoppas.

För ett tag sedan fick jag en grym lust att rita så jag gick och köpte en skisspenna och ett riktigt satsarsudd, fastän jag visste att jag är sjukt dålig på att rita. Jag har inte haft tid att rita nåt tidigare, men igår kväll satte jag i alla fall igång med att rita en bild av Gustaf Norén (jag har dålig fantasi och kunde inte komma på något roligare). Jag blev färdig med den idag och här är resultatet.



HAHA det går ju inte ens att se vem det är! Men det är faktiskt riktigt skoj att rita.

Och så till listan då, dagen ämne blir: bästa maten som finns på burk!

5. Fruktcocktail, galet gott, men man tröttnar rätt fort så därför hamnar den på nummer 5.
4. Krossade tomater, pasta och tomatsås är standardrätten hos mig när jag ska laga mat till mig själv.
3. Päronhalvor, mormors päron i kolasås slår allt!
2. Persikor, grymt gott att göra paj och milkshake av eller bara att äta.
1. Kärnfria Kalamata-oliver, jag säger bara mums!

Underdog

Jag ska försöka göra ett kort inlägg den här gången, men eftersom jag aldrig lyckats med det tidigare får vi se hur det går.

Igår var den bästa kvällen nånsin. Me+brorsan var i Studio 4 i Radiohuset i Stockholm på en riktigt exclusive spelning med Mando Diao. Det gäller att ha lite kontakter ni vet ;) Spelningen sändes dock i radio, i P3 Live Session, så fullt så exclusive var det inte, men ändå, det var bara ca 100 biljetter som släpptes, och man kunde bara vinna de, inte köpa.
Studion var supermysig, alla i publiken satt ner vid små bord, och scenen var bara två trappsteg bort. Eftersom vi hade stått och väntat utanför ganska länge lyckades vi få ett bord längst fram, en meter från Björn. Spelningen var, som alla Mandos spelningar, helt wonderful! Den var till och med ännu bättre än de jag varit på. Det blev så mysigt och intimt och att deras låtar varvades med supergulliga intervjuer gjorde ju det knappast sämre! De spelade alla låtar jag ville att de skulle spela och deras energi var förstås lika bra som vanligt. Det var en galen stämmning i publiken, alla skrek som galningar och radioteknikerna gick runt och muttrade nåt om att det skapades radiohistoria. Det hade tydligen aldrig varit så galet på en P3 Live Session förut.

Det allra bästa var i slutet, näst sista låten de körde var Long Before Rock'n'Roll och då var det omöjligt att sitta still. Tidigare hade det gått med nöd och näppe, men när de började köra den låten var det bara att ställa sig upp och dansa! Det var fortfarande en del folk som satt ner, och inför den sista låten, If I don't live today, then I might be here tomorrow, fick Björn alla att ställa sig upp och i slutet av låten hade de som satt längst fram,inklusive mig och Oskar, hamnat på scenen. När låten var slut kom Björn fram och skakade hand med oss och Oskar fick hans pimpade Björn Dixgård-plektrum.

Envisa fans som jag och Oskar är, satt vi kvar i studion i cirka en halvtimme efteråt tillsammans med cirka 20-30stycken till för att försöka kirra lite signs och bilder, och när man väntar på nåt gott väntar man aldrig för länge, till slut kom programledaren ut med tomma autografkort, och då var ju saken biff så att säga! Kort därefter kom hela bandet ut, och satte sig för att signa lite. När jag kom fram till Gustaf fick jag mig en väldans trevlig och djup liten pratstund med honom vilket var sjukt nice! Fast jag fick förstås den där typiska tunghäftan jag skrev om i första inlägget, så det var synd, men Gustaf pratade på tillräckligt för oss båda :) Jag fick ett autografkort och en bild på bandet signat av alla, och sen kom Oskar på att han skulle ta autografer till en kompis också, så då ställde vi oss längst bak i kön igen, och när vi kom fram den andra gången blev det en liten bild på mig och Gustaf, dock blev den rätt misslyckad på oss båda om man säger så, speciellt på mig, men äsch, det är ju liksom en bild på mig och Gustaf! Jag fick också en liten kram av honom, hans kramar är görmysiga alltså (A) och så blev det en bild på mig och Björn också precis innan de skulle springa iväg.

För att göra allting bättre berättade killarna i Mando att de höll på att skriva låtar till en ny skiva :O!!!!!! Och dessutom att de ska ha spelningar i Sverige i vår, trots att de hade bestämt sig för att ta en paus! :D:D:D:D:D Tidigare i kväll ringde Oskar och berättade att de ska spela på Cirkus i Stockholm den 6 mars! Längtar redan galet mycket!

Bilder från den galet underbara kvällen kommer snart komma upp på bananbrasse.bilddagboken.se

Listan i dag får handla om saker jag skulle vilja vara bra på:

5. Rita.
4. Småprata, det är verkligen något jag är extremt dålig på.
3. Spela gitarr eller trummor, good stuff.
2. Haxa lite schysst grafisk design och kunna komma på massa bra idéer om hur affischer, broshyrer, hemsidor m.m. kan se ut.
1. Sjunga. På riktigt liksom, med en stark och lite rivig röst. Skulle inte det vara grymt?

Och så blev det förstås lika långt den här gången.

Christmas could it be good?

Ojojoj vilken dag. Jag började med att gå upp way för tidigt, kvart i sex närmare bestämt efter att ha sovit efter att ha sovit i kanske sex timmar, vilket jag gjort typ varje dag den här veckan, inte bra. Anledningen till att jag gick upp så tidigt var för att jag skulle fixa en väldans viktig grej, men självklart  knasar det till sig så det blev inget av den där väldans viktiga grejen. Jag hade dessutom sjukt ont i halsen så jag tänkte att jag skulle kura den lite med en härlig kopp te, så jag gjorde i ordning en kopp och satte mig ner för att mysa lite. Jag vet inte om det var på grund av tesorten eller för att jag hade i tekulan för länge, men det var den äckligaste kopp te jag någonsin druckit. Teet var alldeles beskt och gick knappt att dricka. Efter frukosten hade jag för en gångs skull gott om tid på mig, så då tog jag det lugnt och gjorde lite allt möjligt, men helt plötsligt var klockan alldeles för mycket så då blev det till att springa till tunnelbanan i alla fall.
Vår första lektion var multimedia som började med de jobbiga nyheterna att vi inte hade fyra lektioner kvar att arbeta med vårt slutprojekt i Flash som vi trodde utan bara två vilket var lite smått stressande eftersom jag har myyyyycket kvar att göra. Under den första delen av lektionen försökte jag få ordning på mina transitions, freezes, time enables och annat skoj som aldrig fungerar som det ska, och självklart gjorde det inte det idag heller. Efter mycket jobb med det försvinner helt plötsligt nästan allt jag gjort i Flash spårlöst, det enda som fanns kvar var det jag gjorde under den första lektionen vi jobbade med det här. Så det var bara att börja om. Åh vad jag älskar Flash!
Sedan var det dags för lunch, hamburgare stod på menyn, men eftersom jag inte kan äta skolans köttfärs fick det bli fiskburgare för min del. Det var ganska gott, men jag var inte så värst sugen på mat egentligen eftersom jag kände mig rätt hängig, så jag fick tvinga i mig maten litegrann.
Dagens andra lektion var engelska med troligtvis den sämsta läraren någonsin och vi fick en sjukt jobbig uppgift att jobba med som ska redovisas nästa vecka, när vi har den sista engelskalektionen för terminen. Härligt härligt, speciellt eftersom man vet att alla andra klasser kommer få kolla på film eller äta godis eller göra nåt annat mysigt på den sista lektionen. Att jag var helt extremt trött gjorde inte saken bättre, jag kunde inte koncentrera mig alls.
På rasten gick vi ner till vilorummet där vi har en massagestol och en säng och det var grymt skönt. Vi var därinne rätt länge och jag var sjukt nära på att somna, så det gjorde ju inte direkt att jag blev piggare när vi sedan skulle gå tillbaka till lektionen. Då var jag så trött att jag knappt kunde stå på benen och ännu mindre hålla ögonen öppna. Jag var ritkigt nära på att somna på lektionen också. Det verkade inte så jättelovande med tanke på att jag skulle jobba direkt efter skolan, men konstigt nog gick det efter att jag hade fått i mig lite kaffe riktigt bra. Jag fick stå i kassan ganska mycket, och jag var värsta grym, jag behövde knappt kolla på pristavlan alls ;)
När jag kom hem vid halv nio ungefär fick jag reda på att en konsert jag skulle gå på i sommar med de bästa banden ever, Mando Diao och Sugarplum Fairy inte kommer bli av, BAJS!

Men guess what? Inget av det där spelar någon roll för jag är ändå glaaaaaaaaaad som en liten lärka!  Det är snart jul, jag är hes, såg ett braaaa avsnitt av heroes idag, första advent på söndag och så är det bara 12 dagar kvar tills jag ska se MANDOOOOOOOO!

Nu lär jag gå och sova eftersom det är jobb klockan elva i morgon, och då gäller det att vara pigg, det kommer vara stresssssssigt, men först blir det en liten lista!

Dagens ämne....*trumvirvel*

De bästa spelningarna jag varit på!:

5. Billy Talent @ Pier Pressure juni 2007, grym energi och jättesöta mellansnack av Bennie-boy.
4. Neverstore @ Tyrol april 2007, det här var den första riktiga spelningen jag var på med ett band jag faktiskt gillade, och det var grymt häftigt, hade aldrig varit med om en liknande känsla tidigare, jag var i extas flera dagar efteråt.
 3. Timo Räisänen @ Kafé 44 november 2007, mysigaste killen på det mysigaste stället, Timo is och kommer alltid vara the shit live.
2. My Chemical Romance @ Pier Pressure 2007, jag hade en kort period i mitt liv då jag lyssnade på My Chemical Romance, och det här var inledningen till den. Så sjukt mäktigt att se dem, det går inte att beskriva.
1. Mando Diao @ Pier Pressure 2007, anledningen till att jag är helt kär i Mando. Det var den första spelningen jag var på med dem, det var till och med innan jag ens hade börjat lyssna på dem, jag hade bara hört några låtar. Trots detta blev jag helt tagen av deras energi och attityd och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet, och den kärleken kommer hålla läääääänge.

(Sorry att det blev lite långt, och jag förstår om ni inte pallade att läsa det, jag var bara tvungen att skriva av mig lite.)

RSS 2.0