She's a rainbow

Idag var det lite segt igen på praktiken, men det var skoj ändå. Det var ganska tur, för då fick jag tid att göra lite skoluppgifter istället och jag hade värsta flowet så jag fick grymt mycket gjort! Det var jättemysig stämning också hela dagen, alla var på fredagshumör och de som har varit borta på den där konferensen kom tillbaka i morse så några av dem kom in och sa hej och alla blev jätteglada. På vägen till tåget gick jag in en sväng på Myrorna och köpte en sån där old school vinröd sammetströja med blåa sömmar vid axlarna om ni kommer ihåg dem? Supermysig i alla fall.

När jag stod och väntade på tunnelbanan för att åka hem såg jag Kristian från Sugarplum Fairy också, jag tror att vi åkte samma tunnelbana, det var lite kul. Fast han såg oroväckande smal ut tyckte jag. Om 2 minuter börjar en intervju med Mando på den där sidan jag berättade om förut och sedan börjar deras spelning runt nio :D

Den här låten är sjuuuuukt bra förresten, har lyssnat på den hela dagen!



Sorry över videon, det var den enda jag hittade med rätt version av låten och så. Fast My Little Ponysarna är ju rätt charmiga faktiskt.

I'm waking up again and see that war on screen again


And I believe it

En liten vecka kvar...

It's all there in my fantasy



Ohoooohoooo! Och så en klassiker:


That place was everything to me, the word I made it up you see

Sitter här på jobbet och har väl i princip slutat. Jag gjorde nyss färdigt den där flyern så nu tänkte jag väl försöka ta tag lite i någon av våra praktikuppgifter en stund innan det är dags att gå till dansen. En sak som är jäkligt skön med praktiken är att dagarna går galet fort. Jag kommer hit vid nio och hjälper den i receptionen med lite annonser och det är skoj, och när vi är färdiga med det har jag suttit på en stol och gjort ingenting under de dagarna hittills och sen tar jag sen lunch, typ ett till två så att jag bara har två timmar kvar efter lunch varav en halvtimme går till eftermiddagsfikat, asskönt. Det jobbiga är att jag egentligen borde försöka ta reda på vad jag skulle kunna göra istället för att bara sitta och stirra rakt ut, men det är så skönt.

Det ska bli sjukt roligt att dansa förresten, det var två veckor sen sist och jag har inte tränat något annat sen dess heller så det kommer bli riktigt nice. Var och hämtade ut Miss Li-biljetterna idag på lunchen också med Freddis och fick lite updates, det var nice.

In my own land called Ochrasy

På fredag cirka klockan 21.00 tycker jag att alla ska gå in på den här adressen: http://kunden.wundermedia.de/livedome/player/63/mandodiao.de/ för där kan man nämligen se en spelning med Mando som sänds LIVE från Tyskland, det är grejer det!

Times when I lived alone

Idag hade jag faktiskt en sjukt chill dag, det verkar inte som att någon av de jag jobbar med på praktiken har något att göra så vi satt bara och chillade och snackade hela förmiddagen förutom när jag hjälpte till att göra några ovjektbeskrivningar på hus det är visning på snart, vilket var riktigt kul, På eftermiddagen trixade jag med Photoshop hela tiden så det var också skoj, jag gjorde en flyer. Dessutom tog vi en fikarast på typ 45 minuter och käkade han jag jobbar med i receptionens aaaaasgoda bullar :) Och i morgon skulle han ta med fler! :D

Igår tog biljetterna till Miss Li nästa vecka slut utan att vi hade bokat några, men jag kollade igen idag och så fanns det igen, sjukt tur! Så nästa vecka blir grym, Miss Li på onsdagen och MANDO på torsdagen!

And I'm dreaming about times, times that are gone

Kanske ska berätta lite om första praktikdagen också, som inte alls blev så hemsk som jag hade trott. Jag trodde ju att alla som jobbade där var astråkiga, för det såg ut så när jag var där på mötet, och min handledare lät lite bitchig, men hon var inte det när vi pratade lite mer (bara när vi pratade om arbetstiderna som jag efter lite halvsanna påståenden om olika fritidsaktiviteter lyckades få ner från 9-18 till 9-16, haha det blev lite smått jobbigt när jag sa att jag går på yoga på måndagar, vilket jag inte gör än, och hon berättade att hon också går på yoga på måndagar och på samma yogaskola, som tur var inte i samma grupp) och de andra som jobbade där var asschyssta. Mina arbetsuppgifter verkar dock sjukt tråkiga, men det är ju en annan sak. Jag fick lära mig telefonväxeln i dag, och fick svara i telefonen hela dagen, samtalen lät väl typ så här: ERA Bostad Uppsala Lovisa...eeehh hehe, hmm..hrm, jag kopplar vidare. Och så kopplade jag fel hela tiden.

I went Gold

NÄSTA VECKA SKA JAG SE MANDO SHITSHITSHITSHITSHIT!

Watching news for a while then I fall back to sleep again

Tänkte försöka skriva något men insåg att jag inte alls har något att berätta, så jag bjuder på några bilder istället.




Sist och minst:



De här bilderna totally made my evening måste jag säga.

I'm turning on the TV screen

Sitter här och chillar lite med en burk Ben & Jerry's Cookie Dough-glass, mums!  Idag har jag och ska jag inte göra någonting alls och det är galet skönt.I morgon är det praktik och jag vill vill vill inte. Det skulle vara så sjukt skönt att bara få gå till skolan i morgon. Fast man får tänka på att det är ju faktiskt bara 25 dagar, och det låter ju inte så mycket. Och sen går ju långfredagen bort, då är det 24 dagar. Och så vet jag att jag åtminstone kommer vara sjuk en dag, 6:e mars (the big Mando-day och eftersom jag ska på soundchecket klockan fyra är det liksom ingen idé att gå till praktiken, det blir bara jobbigt att hitta på en ursäkt för att få gå vid två nångång) så då är det bara 23 dagar kvar. Och efter Mando kommer jag vara sjukt glad i några dagar, så då kommer de dagarna gå jättefort. Aja, skit samma, det blir nog bra till slut.

Jag känner väldigt mycket för att titta på någon riktig tjejfilm, typ Mean Girls, men jag vet ingen som jag inte redan sett :P Någon som har något förslag?

Outside my lonely window

Nu vet jag vilket datum det viktigaste av allt händer, så jag lägger till det här i listan:

11:e juni - Lisa kramar sönder mig!!!!!! :D:D:D:D:D <3<3<3<3

Bara 109 dagar kvar nu




I'm too blind to see what's going on

Tänkte göra en lista på allt jag ser fram emot just nu (mest för min egen skull).

5:e mars - Miss Li på Katalin
6:e mars - Mando på Cirkus
20:e mars - Fyller 17
21:a mars - Fjällen med LLF (förhoppningsvis!), påsklov
26:e mars - Håkan släpper ny skiva
7:e april - Praktiken slut
19:e april - Eventuellt Håkan på Arenan
2:a maj - Timo på Katalin
11:e juni - Sommarlov

Vilken månad mars kommer bli! Ge mig mars nu!


I feel dizzy, all laid back

Om exakt två veckor kommer jag vara den lyckligaste människan i världen.

You're so easy to love

Ja, som ni ser har jag ju också hunnit med att göra om layouten här. Jag fortsatte dock på träd-temat, av någon anledning har jag fastnat för träd. Jag har en liten thing för silhuetter av träd helt enkelt, just det där att det är en sån röra med alla grenar men att det ändå ser väldigt cleant ut, me like.

It's so hard to see through you

Nu ska vi se, vad har jag gjort idag? Jag vaknade vid tolv, kollade på någon b-film om gymnastik, bakade chokladmuffins och kollade på en till film, Sliding Doors, som visar två olika versioner av en tjejs liv, den ena visar hur hennes liv skulle bli om hon hann med en tunnelbana hon var nära att missa och den andra visar hur det skulle vara om hon missade den. Själva filmen i sig kanske inte var super, men själva idén är ju fantastisk. Man går ju inte runt och tänker på sådant i vanliga fall, men när man såg filmen insåg man att sånt där måste ju hända en själv varje dag. Man vet ju aldrig vad som kan hända, även om det bara handlar om att man måste välja mellan att sitta inomhus eller att gå på en promenad kan det ju faktiskt hända något som får ens liv att bli annorlunda. Men äsch, man ska inte gå runt och tänka på sådant, då kommer man bli crazy till slut. Det är precis som att man inte ska gå runt och tänka på hur mycket baciller det finns överallt.

Men det gör ingenting, om dina händer är här

Jag fick precis reda på att vi har fått 3:an här hemma nu, fett najs! Vi måste bara göra en kanalsökning så ska den finnas, shit vad braaaaa det kommer bli! Inte för att jag tittar på tv alls egentligen nuförtiden, men ändå! 3:an har varit saknad.

Skyll dig själv, inget händer här

Idag var den första dagen på lovet jag verkligen kunde sova ut, och det var riktigt skönt. När jag hade vaknat och ätit lite mackor med jordnötssmör och så gick jag en sväng till Myrorna. Jag hittade tyvärr inga schyssta kläder, det fanns massa fina grejer men allt var i fel storlek, definitivt nackdelen med second hand. Jag hittade också en sjukt snygg kamera, och jag ångrar att jag inte köpte den, men det stod inte vad den kostade så jag vågade inte. Så här såg den ut i alla fall, fast den var mintgrön och hade mörkblå och vita detaljer:

När jag stod och kollade bland VHS:erna kom jag på att jag förstås var tvungen att köpa Eva & Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko, och till min stora lycka låg den där i en back, för 10 kronor. Vi kollade på den sen på kvällen hemma hos Lotten efter bowlingen, shit vad kul det var. Allt är liksom fel i den filmen, asdåliga skådisar, knäppa klippningar och ett dåligt manus helt enkelt, men fy fan vad bra den är ändå. Jag säger bara: Petra. På vägen hem från bowlingen gick vi förbi en pizzeria, så då fick det bli en liten impuls-pizza till filmen, najsigt värre. Bowlingen var jäkligt rolig också, Linda ägde oss alla stort dock :D

I want it that way

Hela den här dagen har spenderats tillsammans med min öroninflammationssjuka lillasyster. Vi spelade i princip alla spel vi har, gick till konsum och handlade lunch och fika, kollade på film och hämtade Miranda på dagis. Det var mysigt. Imorgon ska jag bowla med LLF, fätt skoj! Det var inte igår ska jag säga. Innan det ska jag försöka ta mig ned till Myrorna också, och det borde inte vara så svårt, det tar bara 5 minuter att gå dit härifrån. Vi har faktiskt Stockholms största Myrorna här i Hjorthagen, det ni!

Nu funderar jag på om jag ska kolla på antingen Weeds, Kyle XY eller Grey's Anatomy på datorn eller Klass 9A på tv om en halvtimme. Fast det jag egentligen vill är att se nåt bra UR-program, de är sjukt underskattade faktiskt. Till och med program om motorsågar kan vara intressanta. Varför visar de inte några UR-program på kvällarna för?

När jag satt och kollade på tv tidigare idag kom det en reklam om att Backstreet Boys ska spela på Hovet i april, och den första tanken som ploppade upp i huvudet var: "Jag måste dit!" Jag har aldrig ens tyckt om dem, men jag kände bara att det är klart att jag ska vara där, jag kollade till och med upp vad det kostar. Nu har jag väl pretty much övergett den tanken, men det skulle ju vara rätt ballt faktiskt, det kan jag inte släppa.

Visst känns det fint att vara vid liv?

Här sitter jag och äter varma mackor med fransk senap, tomat och ost. Det är väldigt väldigt gott, ni borde prova det någpn gång. Fast jag fick precis på något väldigt konstigt sätt ångor från den franska senapen i näsan och det var långt ifrån behagligt ska jag tala om. Jag jobbade hela dagen idag, det var inte så myket  folk så det var lite segt. Ett tag var det bara jag som jobbade, det kändes lite ballt sådär. I morgon ska jag vara barnvakt åt min syster hela dagen, så då får jag försöka hitta på något kul.

Förresten tycker jag att alla borde lyssna på Hurricane Gilbert med Håkan Hellström om ni inte redan har hört den. Det är en helt fantastisk låt, varenda liten strof är helt perfekt och man bara sitter och ryser hela tiden.

Do be do be do

Idag har jag jobbat hela dagen, och det gick sådär, jag var sjuuuuukt seg hela tiden. Jag ska jobba i morgon också, typ hur länge som helst, så jag hoppas att jag är lite piggare då. Igår kväll tog jag det lugnt och kollade på melodifestivalen med la familla, det var mysigt. Mina småsystrar, 4 och 6 år gamla, var helt inne i det och tyckte att den ryska tjejen skulle vinna och kom med kommentarer som "Han borde lära sig sjunga lite starkare, skrika lite, som Carola" (om Lasse Lindh). Miranda blev lite förtjust i Ola också, när han hade sjungit viskade hon "han var snygg" till mig. Jag behöver ju knappasy kommentera själva innehållet i melodifestivalen, det har ju blivit så sjukt B, mer än nånsin. Förutom Kristian Luuk och Björn Gustafsson förstås, galet roliga båda två. Fast det roligaste var nog ändå Carolas min när de gick till andra chansen, jag har aldrig sett någon som kämpat så hårt med att försöka se glad ut förut.

Jag måste bara säga att jag älskar Anna-Karins (min låtsasmamma) matlagning sjukt mycket. Idag gjorde hon en extremt god kinesisk gryta med kött, massa goda kryddor, ananas, cashewnötter och kokos, mums vad gott det var, och sen stekte hon vårrullar till också, såna där riktiga som är små och gjorda av jättetunn deg, och så åt vi alltihop med ris.

En busschaufför, det är en man med ett glatt humör

Jag måste bara berätta om den sjukt sköne busschauffören som körde bussen till Almunge igår. Redan när vi klev på märkte vi att han var lite förvirrad, han försökte ge Lotten 100 kronor för mycket i växel och när han skulle ge Linda växel gav han henne först en femma, och sen frågade han henne om hon skulle ha mer tillbaka. När vi hade klivit av bussen i Almunge och gått kanske 3-4 meter framåt stannade bussen bredvid oss igen. Busschauffören öppnade dörrarna och frågade om vi skulle åka med. Om något fick mig på partyhumör var det den mannen.

JIVE

Trots att klockan inte ens är halv tre har jag faktiskt hunnit med rätt mycket. Jag har vaknat upp i Almunge vid ungefär 8 i morse efter gårdagens klassfest, tagit bussen in till stan, gått till McDonald's med Lotten och tjockat mig, tagit tåget till Stockholm och åkt hem till pappa, ätit lite mer och hjälpt min lillastyster att bygga en radio.

Klassfesten var för övrigt skojig, det var lagom drag och mysigt helt enkelt :)

Jag har också fått ett tips om ett nytt band, JIVE, håller lite samma stil som The Filthy Youth som  jag tipsade om tidigare. Deras myspace är som följer: www.myspace.com/jivingmen, ni borde verkligen kolla in dem! Dessutom kommer de till Peace&Love, så nu finns det ju ytterliggare en anledning att åka dit.

Boris the spider

Jag sitter här i sängen och ska precis gå och lägga mig, men när jag tittar ut genom fönstret kommer det två blå vinglade lysen rakt emot mig. Fett läskigt.

-

Om EXAKT tre veckor kommer jag stå där, förhoppningsvis längst fram, och njuta av Gustafs och Björns underbara stämmor.

En liten pojke i för stora skor

Nu kom min superdupiga bror in i mitt rum med en stor fet bit kladdkaka till mig, mums säger jag bara! Nu ska jag nog kika på en film och sen försöka sova hyfsat länge inför den sista dagen i skolan innan lov+praktik i morgon. Dessutom är det klassfest på kvällen så då gäller det ju att vara lite piggis.

Skojsigt

Tänkte dela med mig av lite humor så här på Alla Hjärtans Dag






För man ser Gårdakvarnar, men man ser skiten med

Fan vad läskigt det är med sjukdomar egentligen. Helt plötsligt kan man bara drabbas av något som kan få en att dö på bara några dagar, utan att man kan göra något åt det. Och det finns liksom inget sätt att förebygga de på heller. Jag förstår inte hur det funkar, hur något bara kan ta över ens kropp på ingen tid alls och sen göra att man dör.

Ticket-time

Jag bokade äntligen biljetter till Håkan den 19:e april i dag, i hopp om att det skulle gå att betala de om typ en månad, och det verkade så ända fram tills att bokningen var helt färdig, då fick jag reda på att man måste betala senast den 19:e februari, aouch. Eftersom Oskar, som jag ska gå med, äger cirka 50 kronor just nu är ju inte det super direkt. Så nu får vi strunta i att hämta de och hoppas att det finns biljetter kvar när han har fått sina pengar. Jag hoppas att jag kan få med mig någon annan dit också, det vore väldigt skoj! Så bara säg till om ni har lust :)

Jag såg precis också att Timo ska spela på Tyrol den andra april och blev otroligt sugen på att gå. Visserligen ska jag troligtvis se honom den 2:a maj på Katalin här i Uppsala, men Timo kan man ju aldrig få för mycket av. Fast fan, jag borde verkligen spara mina pengar istället. Men den spelningen kostar faktiskt bara 155 kronor.

Har någon sett till Hurricane?

Hittade en liten notis i SvD idag som löd så här:

Mando Diao gratis
På Mando Diaos spelning på Norrlandsoperan för ett år sedan gav golvet vika och ett 30-tal personer skadades. Nu erbjuder bandet alla dem, som kan visa upp ett intyg på att de tvingades uppsöka läkare, fribiljetter till bandets spelning på Umeå Open i slutet av mars. Dessutom vill Mando Diao gärna fika med de drabbade på Norrlandsoperans café.

Har ni någonsin sett något sötare? Man önskar ju att man hade varit där och blivit skadad!

Jag vaknade förresten för cirka en timme sedan av att solen sken in rakt på mig, och det finns ju inget bättre sätt att börja morgonen på. Nu har har precis ätit frukost och jag ska alldeles strax gå ut på en promenad med Håkan i öronen.

It's a beautiful day, don't let it get away

Den här dagen har varit helt perfekt. Fast den började inte så perfekt kanske, jag försov mig och det var verkligen ingen bra dag att göra det på om man säger så. Som tur var fanns min brorsa där och såg till att jag kom upp så det blev inget större problem. Redan på morgonen märkte man att det skulle bli fint väder, himlen var alldeles stjärnklar och det var sådär friskt och härligt i luften. Klockan kvart i sju var det samling vid stationen och klockan sju gick bussen som skulle ta oss till Romme. På vägen visades Rosa the movie, kanske inte så super, men den fick i alla fall tiden att gå fortare. Solen gick upp under resans gång och allting var bara så fint, alla små röda stugor, skogen och de alldeles blanka sjöarna. Rätt var det var åkte vi förbi skylten som berättade att vi faktiskt befann oss i Borlänge kommun. Det var mäktigt. Man kände sig bara hemma helt enkelt. När vi hade hämtat alla skidor och fått på oss vantar och mössor och skidglasögon bar det ut i backen, och efter en lite skakig start gick det helt okej, det ser inte så snyggt ut när jag åker men det är ju sjukt roligt i alla fall. Solen fortsatte att skina och lyste upp det fina dalska landskapet och jag blev alldeles kär i Dalarna, när jag stod där på toppen av berget och såg ut över skogen och de vita kullarna blev jag alldeles överväldigad. Helt plötsligt bara insåg jag ännu mer vad alla låtar Mando har gjort om Dalarna handlar om och jag blev helt säker på att jag någon gång i framtiden ska köpa en sommarstuga i Dalarna. Här får ni förresten en liten bild så ni kan se med egna ögon hur fint det kan vara en solig dag i skidbacken! (Det är Linda som tagit den eminenta bilden btw)

Jag hade med mig en riktigt mumsig matsäck (pitabröd med en röra gjord på creme fraiche, tomat, lök, vitlök och chili och kyckling stekt i tacokrydda) och en stor fet 200 grams Marabou Daim, goooott! Det fanns förresten lite nya backar i Romme, och alla de var riktigt bra, så det var roligt värre. Det som fulländade Romme-vistelsen var en megasöt kille i liften. Det är ingen riktig skidresa utan en snygg liftkille liksom. Jag råkade dock sitrra lite för mycket på honom, så han blev nog lite rädd. Det var helt perfekt väder hela dagen, solen sken precis hela tiden och jag varken frös eller svettades en enda gång och det enda som var lite lite jobbigt var att det började blåsa skitmycket, men bara typ de två sista åken. På bussresan hem visades Scoop, en Woody Allen-film och det var perfekt för jag har inte sett någon av hans filmer men velat göra det aslänge, och den var faktiskt väldans bra. På hemvägen fick vi också se hur en solnedgång kan se ut i Dalarna när solen går ned över en sjö där isen ligger alldeles blank, vackert vackert! När vi kom hem bjöd mamsen på potatismos och falukorv, ingen höjdare egentligen kanske, men det passade så himla perfekt just idag. Nu sitter jag och lyssnar på Håkan Hellström och bara njuter.

Sorry för att inlägget blev långt och väldigt pretto, men jag känner mig så glad och bara förälskad i allt i dag så jag kunde inte låta bli! Jag har nog aldrig tidigare uppskattat Sverige så mycket som jag har gjort idag, och det känns bra, man ska vara lite patriotisk ibland.

Det går en vind över vindens ängar

Tänkte berätta lite om min dag också. Den började med att jag vaknade runt halv tio sådär efter cirka tio timmars sömn. Käkade våfflor till frukost och skrev sedan färdigt min arbetsmiljö och säkerthetsuppgift. På eftermiddagen gick jag ut på en liten promenad och var ute i en timme, riktigt skönt faktiskt. Jag har också hunnit med att laga mat, äta en semla, göra matsäck och leta fram alla täckbyxor och goggles. Dessutom har jag kollat färdigt på O.C, såg det allra sista avsnittet alldeles nyss. Trots en tveksam start av säsong 4 ryckte de upp sig till slutet, och sista avsnittet var sjukt bra, allting slutade så lyckligt och bra, precis som det ska vara. Den här dagen var väldigt väldigt bra.

I morgon bär det av hemifrån 06.15 för då är det Romme som gäller! Ska bli så sjukt roligt, fast jag ser nästan mest fram emot lunchen, då blir det pitabröd med kyckling stekt i tacokrydda och en röra med creme fraiche, tomat, röd lök, vitlök och chili. Mums! Och så blir det en 200 grams Marabou chokladkaka med Daim, mums igen!

Ice breaker

Jag insåg en väldigt viktig sak idag. Man tröttnar aldrig på att trampa sönder isen på vattenpölar. Det är en speciell känsla där precis precis innan isen går sönder, när isen liksom sviktar under ens fötter. Och sen ljudet när den väl spricker. Wow.

Hultsfred

Jag vill vill vill vill vill vill vill vill vill vill vill vill vill till Hultsfred!!!! Babyshambles, Sugarplum Fairy, Timo Räisänen, Miss Li och Johnossi + massa fler bra. Det vore så jäkla roligt. Så nu hoppas jag ännu mer att jag blir funktionär, för det är det min enda chans att ta mig dit. Mamma kommer förresten aldrig låta mig åka dit.

Fan.

Filibums

Blanda olivolja, chili, massa salt och peppar och massa vitlök i en skål, dränk in några brödskivor med blandningen och kör in dem i ugnen på högsta värmen i sisådär 5 minuter så ska ni få smaka på något gott.

Funktionär

Förresten har jag och Linda ansökt om att bli funktionärer på Hultsfred idag, och när vi har kommit på något klämmigt att skriva i motiveringen till varför just vi ska blir funktionärer på Peace & Love ska vi söka dit också. Hoppas hoppas hoooooopppppasssss att de väljer oss!

Pick pick pick pick pick pick

hey hoe cameltoe! Idag hade vi ännu en ganska chill dag i skolan. Vi började med att titta på Wag the Dog, en film om hur mycket makt media har och bla bla bla, den tog upp samma sak som vi har pratat om varje lektion den här terminen så det kändes verkligen inte som något nytt, men den var riktigt bra i alla fall. Dustin Hoffman spelade en av huvudrollerna och han är ju så jäkla skön. Sen var det medieproduktion, och det gick väl sådär får man väl säga, vi håller fortfarande på med manuset och filmen skulle ha varit färdig idag. Men men, vi skyller på att vi har fått alldeles för lite tid på oss.

Det var egentligen meningen att jag skulle åka till skolan för ett mentorssamtal i morgon 10.45, men eftersom det skulle betyda att jag behövde vara i stan i cirka 4 timmar för ett samtal på en kvart ringde jag min mentor och fixade så att jag ska ha samtalet på fredag istället, vilket betyder att jag är helt ledig i morgon. Det är jag på torsdag också, så det är sjukt skönt.

It's just a wildfire burning

Reporter: Vem brukar ni se framför er när ni står på scen, vem sjunger ni för?
CJ: Oftast brukar Paul vara där, Paul McCartney står i publiken och granskar vad jag gör, "aa det där var snyggt, bra gjort". Oftast är han ganska positiv faktiskt.
Samuel: Jag visste inte att du hade en låtsaskompis

Och så måste jag bara slänga in den här också, Gustaf i sina hetaste moments någonsin:


Atmosphere

Efter en helt extremt stressig dag på jobbet igår gick jag hem till tha Lotten eftersom vi skulle på bio. Vi hade tänkt käka en übermumsig macka på Ofvandahls, men kom på att de stänger tidigt på lördagar så istället fick det bli en lika mumsig bagel på Waynes, och när de stängde gick vi vidare till Café 018 som kommer bli vårt nya hang place eftersom det är typ det enda cafét i hela Uppsala som har öppet till tio. Sedan var det dags för Control, och så här |----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| bra var den! Shitshitshit.

Jag sov hos Lotten på kvällen, och vi kikade lite på Scrubs och hade det mysigt, och i morse kom Lottens supergulliga mamma in med frukost på sängen till oss :D Sen skulle jag ju kanske jobba, men det blev inte så så jag fördrev några timmar på stan innan jag gick till jobbet ändå en stund och satt och fikade lite och sen åkte jag hem.

Nu sitter jag och tittar på Mando-dvd:n och jag håller på att dö av längtan till den 6:e mars, 25 dagar kvar nu!

-

Om man inte kan få upp en förpackning med barnspärr känner man sig väldigt liten.

Left, Right, Black, White

Vilken bra dag det har varit idag. När jag satt i bilen på väg till tåget insåg jag att det skulle bli en solig dag, och redan då förstod jag att det skulle bli en väldans bra dag. Jag var inte i skolan på hela dagen, utan hela klassen var utplacerad på antingen fyrishov, gränby ishall eller fyrisfjädern för att fota vattenfalls mästerskap, VM. Det var massa olika grenar och jag fick fota bowling och badminton. Det var ganska svårt att fota eftersom det var kasst ljus, men det lyckades i alla fall bli cirka 800 bilder för min del. Hyfsat roligt var det också, i alla fall bättre än att vara i skolan. Jag jobbade på kvällen och det var väldigt mysigt faktiskt, det var precis lagom mycket folk, först ganska mycket och sen på slutet var det helt tomt och jag fick stå i kassan ganska mycket. Dessutom gick allt supersmidigt så vi var färdiga ungefär en halvtimme tidigare än vanligt. En grej som var trist dock var att jag fick reda på att Helena, som jag jobbar mest med, ska sluta :(

I morgon blir det jobb igen och sen på kvällen blir det bio med Lotten, vi ska se Control :D Efter det sleepar jag antagligen hos henne också, och så ska jag eventuellt jobba på söndag också, det beror på hur mycket folk som är fikasugna.

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och kika på Mando-dvd:n, för det var så länge sen, och förhoppningsvis somnar jag lagom tid så att jag är pigg i morgon. Och jag får INTE glömma min biobiljett när jag går i morgon, påminn mig gärna om det är ni snälla!

Dagens

Dagens sysselsättning: Skola
Dagens bästa: Yoga och en ny blusgrej
Dagens sämsta: Praktikmötet
Dagens tv: Ingen
Dagens frukost: Yoghurt med flingor
Dagens lunch: Lax med couscous och potatis
Dagens middag: Korv och potatismos
Dagens godis: Inget
Dagens låt: Look what you've done - JET
Dagens klädsel: Svarta jeans och en typ jeansskjorta
Dagens köp: En ny blusgrej och en hårspray
Dagens mys: Yogan
Dagens sjuka: Ingen
Dagens saknad: P3 Live Session med Mando
Dagens humör: Lite upp och ner
Dagens träning: Yoga
Dagens sötis: Jaadu, mamma kanske?

Look what you've done, you've made a fool of everyone

Jag vet inte hur jag ska börja riktigt, så jag börjar så här. Dagen började med ett yogapass som var helt otroligt skönt. Så skönt att jag ska köpa ett klippkort på den yogaskolan vi var på och gå varje vecka. Efter det blev det lax till lunch, mums, och eftermiddagens lektion var multimedia. Eftersom vi var i princip klara med vårt projekt chillade vi mest med YouTube under lektionen. Efter skolan bar det av till min praktikplats för ett möte, och det gick sådär, så jag tror att det får bli lite stressletning av en ny praktikplats nästa tisdag då jag är ledig. I kväll ska jag försöka ta tag i min arbetsmiljö och säkerthetsuppgift som jag har rätt (jätte)mycket kvar på, eller jag kanske ska skriva en hälsodagbok förresten, jag har ju liksom bara runt tio stycken att skriva.m

Jag vill att det ska bli den 27:de och 28:de så jag kan få studiebidrag och lön och shoppa shoppa shoppa! Visserligen är jag inte så pank just nu, men man måste ju spara lite också. Det som står högst upp på min önskelista just nu är i alla fall:
(Inte för att jag någonsin kommer att ha råd med en, men önska kan man ju alltid)



Finns ju ingen chans att köpa ett par äkta som kostar flera tusen, men som tur är finns det gott om fejks. (De kommer säkert vara feting-ute i sommar eftersom alla hade såna förra året, men skit samma, de är grymt snygga)

Love Bird

Dansade idag, och det var jätteskoj! Precis lagom nivå på dansen :)
Skolan var lite seg idag, det var en lite dyster stämning hela dagen och vi gjorde inte så jätteskojsiga saker heller. Dessutom giock brandlarmet mitt i alltihop eftersom några i skolan bredvid råkade starta en liten brand när de svetsade. I morgon blir det bättre dock! Då börjar vi dagen med yoga, och det ska verkligen bli sååååååå skönt, och sen har vi multimedia på eftermiddagen, sista lektionen vi får hålla på med vårt festival-projekt och vi har inte så jättemycket kvar, så det blir riktigt nice. På eftermiddagen ska jag på ett litet möte på min praktikplats, det blir spännande.

Nu ska jag lägga in lite nya låtar på min mp3-spelare eftersom batteriet i den äntligen tog slut idag, jag har bara laddat den en enda gång sen jag fick den i julas (jag vill inte lägga in nya låtar när inte batteriet är slut eftersom man laddar den när man kopplar in den i datorn och då kommer det till slut bli som det blev med min gamla, att batteriet räcker till att starta den och välja vilken låt man ska lyssna på innan det tog slut).

Om precis en månad står jag och njuter av Gustaf och Björns underbara stämmor.

Spring time

Jag vill att det ska bli vår. Jag vill att solen ska börja värma ordentligt så att man kan sitta ute på rasterna i bara t-shirt. Jag vill kunna ha en tunn vårjacka och tunna vårskor. Jag vill äta årets första gb-glass i solen. Och mest av allt vill jag att kommungubbarna ska sopa bort gruset på marken.

Den Glada Laxen

Jag och Lotten har upptäckt ett nytt band idag som är galet bra! De heter The Filthy Youth och låter lite som The Libertines/Babyshambles, riktigt riktigt bra! Dessutom är det han som spelar Chuck i Gossip Girl som är sångare, och han är galet snygg. Hans röst är underbar, han har värsta brittiska dialekten (heter det så?) fast han inte alls har det i Gossip Girl. Ni borde i alla fall kolla upp dem, deras myspace är www.myspace.com/thefilthyyouth och man kan ladda ner alla låtar de har lagt upp på sidan.

Jag ska egentligen plugga matte, men det känns så onödigt för jag kommer ändå knappt göra några tal, och det känns inte som att jag kommer kunna lära mig något mer så jag slänger in en sån här istället:

Dagens humör: Trött och seg men ändå glad.
Dagens borde: Borde ha pluggat mer matte och ringt min praktikplats.
Dagens frisyr: Utsläppt.
Dagens klädsel: Svarta jeans, grå skjorta i denim, mando hoodie.
Dagens planer: Försöka räkna lite mer matte, sova, kanske titta på Gossip Girl.
Dagens materiella vill ha: En svart "blus" utan krage och med några knappar fram.
Dagens längtan: 6:e mars, lov
Dagens fundering: Varför har jag såna problem med att ringa folk?
Dagens beroende: Kakor.
Dagens tråkigaste: Att jag måste plugga matte.
Dagens roliga: När Oskar kom på att Den Glada Laxen vore ett jättebra namn på antidepressiv medicin.
Dagens låt: Boy Don't Smoke av The Filthy Youth

Hurry-Curry

Anna-Karin har hållt på att laga mat nu i flera timmar och det luktar huuuur gott som helst och jag är så sjukt hungrig så jag vill bara att det ska bli färdigt nuuuu.

Helgen blev lite seg, har mest varit hemma och jag var rätt rastlös så det var lite trist. Det verkar ha varit bra drag på klassfesten men jag ångrar ändå inte att jag inte gick dit, det hade blivit för mycket för mig, min kropp går definitivt på sparlåga just nu känner jag och jag behöver verkligen alla chanser jag kan få att vila. Det är sjukt hut sliten jag är med tanke att vi bara gått i skolan i typ 4 veckor. Shit vad jag längtar till sommarlovet. För att få lite frisk luft och en break i pluggandet gick jag ut på en promenad, och det var sjukt skönt trots att det blåste hur mycket som helst, var helt slaskigt på marken och var kallt.

Hey My Winterland

När jag först hörde att det skulle bli snöstorm tyckte jag bara att det var jobbigt, men nu när stormen har kommit och gått och det är helt vitt på marken, 4 minusgrader och fullt med barn ute på gården som gör snögubbar är det ju faktiskt väldigt mysigt. I alla fall om man sitter inomhus och tittar ut på allt.

Vi var hos min låtsasmormor Ulla en sväng idag för att lämna av vår katt, och hon har de flesta instrument man kan tänka sig. Tamburiner, banjo, triangel, maracas, gitarr, flöjter, xylofon, ja, det mesta helt enkelt. När jag är hos henne inser jag att så vill jag också ha det. Om man inte har något instrument finns det ju ingen chans att lära sig. Så fort jag börjar få lite pengar över ska jag köpa massa instrument, det går ju att lära sig allt med lite tålamod. Det första jag ska köpa är en xylofon, det går att få till så himla fina ljud med en sån.

Big big girl

Haha, nu går Amanda-Lou (6 år) runt och sjunger  Big big girl av Emilia, vilka flashbacks man får! Det var ju precis i den åldern man själv gick och sjöng på den.

Weaving Loom

Jag är jäkligt glad över att jag inte ska gå på klassfesten, det skulle inte vara så najs att gå ut i den här snöstormen, och dessutom kommer det säkert bli massa problem med tågen. Jag var ute på stan en stund och det räckte.

Miranda, min lillasyster, har vekrligen blivit knäpp, på ett bra sätt förstås. Just nu ligger hon på golvet i en rosa balettdräkt, en rosa tyllkjol och ett par vingar och skrattar ihjäl sig åt att Amanda-Lou, min andra lillasyster, har satt på sig pappas kalsonger på huvudet. Och nu springer hon runt som en galning och skriker "Jag flyger!" och har flera gånger varit riktigt nära att slå huvudet rakt i väggen.

Jag hade lust att gå ner till Myrorna i morgon, vi har en jättestor sån här i Hjorthagen som ligger bara max 5 minuter från oss, men jag kom precis på att de inte har öppet på söndagar så det får nog bli en hel dag med plugg i morgon faktiskt. Tråkigt men sant.

Hälg

Äntligen helg igen, och det är så skönt. Igår hade vi en till ganska ojobbig dag i skolan, multimedia på förmiddagen och analys av kortfilmer på eftermiddagen. På kvällen var jag först barnvakt en stund, och sen blev det film+massa mumsigt. Såg Sydney White, en typ college-variant av Snövit och den var lite rolig sådär, men sjuuuuuukt töntig på sina ställen. I kväll är det klassfest, men jag pallar nog inte att gå, det är så drygt att åka fram och tillbaka och så kostar det massa pengar också, som jag hellre använder till peace&love. Dessutom går det sista tåget hem tio över tolv, och det ä ju asdrygt att ha en tid att passa. Så vi får se vad som händer ikväll, troligtvis inte så mycket och det är så jäkla skönt. Jag älskar att göra ingenting. Pappa har nån konsert med massa gamla schlagerartister idag som han försökte få med oss på, men vi får se hur det blir. Och så kommer städtanten också, så vi bli utkörda tre timmar mitt på dagen också, kanske får bli en tripp till Bengans då, jag såg att det är rea.

Lemon Tree

Nio minuter kvar av multimedian, och idag har det faktiskt gått riktigt bra. Jag kom äntligen på en idé till affischen så nu är den i princip klar. Den blev helt ok faktiskt och det är jäkligt skönt att vara färdig. Nu är det lunch och jag hoppas verkligen att det finns några såna där mumsiga kycklingrullar kvar idag.

RSS 2.0