Violet Hill
Jag tror att jag håller på att bli sjuk. I morse rev det oroväckande i halsen och hela dagen har hjärnan känts som en ännu större slemklump en vanligt och tankeverksamheten har inte gått på max. Med Florence Valentin på torsdag, jobb och Timo på fredag och jobb på lördag är det ju inte perfekt tajmat om man säger så. Och så är det ju Valborg i morgon också. Det får bli en lugn dag, det känns mer värt att vara piggis på torsdag och fredag faktiskt.
Det var en väldigt lagom dag i skolan idag. Matte på förmiddagen, och efter rasten kom vi på den briljanta idén att sätta oss ute och räkna, very najs indeed. På eftermiddagen hade vi franska, och efter att läraren inte hade kommit efter fem minuter fick vi en liten förhoppning om att vi inte skulle ha någon lektion, men sen kom Mr. Candray in med en film vi skulle titta på. Ganska chill ändå, och filmen var riktigt bra. Vi skulle ha haft muntligt nationellt prov, så det var ju inte helt fel att slippa det.
Nu är jag ganska nyss hemkommen från en Barista-kurs där jag lärt mig massa grejer om kaffe som kan vara nödvändigt. Visste ni t.ex. att malet kaffe bara håller sig i 10-15 minuter från att man malt det? Eller att man efter att ha malt 400-600 kilo kaffe i sin kvarn måste byta malningsplattor? Eller varför inte att man ska se till att det blir en virvel i mjölken när man skummar den för att få microbubblor som blir krämiga och lätta att jobba med? Och så fick jag göra mitt första hjärta i en latte, mhmm.
Det var en väldigt lagom dag i skolan idag. Matte på förmiddagen, och efter rasten kom vi på den briljanta idén att sätta oss ute och räkna, very najs indeed. På eftermiddagen hade vi franska, och efter att läraren inte hade kommit efter fem minuter fick vi en liten förhoppning om att vi inte skulle ha någon lektion, men sen kom Mr. Candray in med en film vi skulle titta på. Ganska chill ändå, och filmen var riktigt bra. Vi skulle ha haft muntligt nationellt prov, så det var ju inte helt fel att slippa det.
Nu är jag ganska nyss hemkommen från en Barista-kurs där jag lärt mig massa grejer om kaffe som kan vara nödvändigt. Visste ni t.ex. att malet kaffe bara håller sig i 10-15 minuter från att man malt det? Eller att man efter att ha malt 400-600 kilo kaffe i sin kvarn måste byta malningsplattor? Eller varför inte att man ska se till att det blir en virvel i mjölken när man skummar den för att få microbubblor som blir krämiga och lätta att jobba med? Och så fick jag göra mitt första hjärta i en latte, mhmm.
Kommentarer
Trackback